Прокуратурата представи в началото на заседанието по мерките на обвинените

...
Прокуратурата представи в началото на заседанието по мерките на обвинените
Коментари Харесай

Със СРС-та прокуратурата подкрепи обвинението за шпионаж

Прокуратурата показа при започване на съвещанието по ограниченията на упрекнатите за шпионската спекулация нови доказателства, в това число и събрани със специфични разследващи средства. Според прокуратурата с тях се поддържа обвинителната теза, заяви БНР.

Според неофициална информация част от доказателствата са свързани със записи, които демонстрират по какъв начин обвинените се договарят какво да приказват пред съда, а другите са свързани с класифицирани документи, които са част от разследваната шпионска спекулация.

Това наложи забавянето на правосъдните съвещания, защото юристите трябваше да се срещнат с тях.

Адвокатът на полковника Петър Петков изясни, че от делото не излиза наяве каква е събираната информация.

За момента по делото са събрани 44 тома доказателства.

Полковник Петър Петров, който е упрекнат в шпионаж, остава в ареста, реши Военният апелативен съд след близо тричасово съвещание.

Зам.-шефът на финансовия отдел на Министерството на защитата беше първият, който се изправи пред съда.

След него към 13 часа пред военните магистрати се изпрати и Любомир Медаров, който дава отговор за класифицираната информация в Народното събрание.

Припомняме, че и петима от 6-имата упрекнати в шпионаж в интерес на Русия апелираха задържането си под стража, наложено от първоинстанционният военно-окръжен съд. Шестият от групата не е арестуван в ареста, защото е направил признания и спомага на следствието.

Искането за по-лека мярка и на така наречен резидент Илия Илиев, някогашен началник във военното разузнаване и началник на групата, е импортирано по-късно като време, тъй че към момента не е ясно дали и неговата мярка ще се гледа през днешния ден.

За шестия от групата за шпионаж прокуратурата не изиска задържане под стража, откакто той направил цялостни признания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР