Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането

...
Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането
Коментари Харесай

След смъртта на граничния полицай: Прокуратурата иска правна помощ от Турция


Прокуратурата приготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането на неотложни дейности на турска територия във връзка със починалия на границата служител на реда.

„ По досъдебното произвеждане се организират разпити на очевидци, разпитан е и служителят от Военна полиция, работил в екип със починалия служител на реда “, сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Според нея са нужни по-тежки наказания против незаконната миграция, както и да се обезпечат органите на реда, които са на границата, с цел да се подсигуряват техните живот и здраве.

„ Заради нестихващия мигрантски напън за последните два месеца това е трети умрял чиновник на Министерство на вътрешните работи и, когато приказваме за растеж на престъпността, визираме тъкмо тези случаи. Това, което обаче не се случва, е единният и безапелационен отговор на самата страна. Няма го. И това поражда оправданите страхове на хората, ускорява чувството за неустановеност и липса на страна “, сподели още Милева.

По думите й днешният професионален празник на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е бил засенчен от гибелта на техен сътрудник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР