„Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу

...
„Прокуратурата под ръководството на Гешев никога няма да работи срещу
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Прокуратурата и Гешев никога няма да работят срещу Борисов

„ Прокуратурата под управлението на Гешев в никакъв случай няма да работи против Бойко Борисов. Това го забравете! “ - сподели някогашният министър на вътрешните работи и сегашен юрист Емануил Йорданов.

Всяко процесуално деяние се прави въз основата на добита преди този момент информация. Въпросът е каква е била тази информация, уточни той в коментара си по задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател предходната седмица.

„ Няма двоен стандарт. Има празненство на двойния стандарт. Когато излизат двама прокурори, които приказват по този начин, че има заплаха да изядат хляба на юрист Менко Менков, нещата са напълно ясни. Но са и предвидими, тъй като този спектакъл сме го гледали от дълго време “, съобщи Йорданов пред БНР.

Спорно е по кое време би трябвало да се включи следовател в досъдебното произвеждане, разясни някогашният министър, базирайки се на Наказателно-процесуален кодекс. По думите му претърсването и изземването не обрисуват параметрите на бъдещо досъдебно произвеждане.

„ В случая имаме извънредно подробен сигнал, който е подаден от потърпевшо лице. Този сигнал съдържа в себе си доста информация, която може да бъде тествана със средствата, планувани в Наказателно-процесуален кодекс и ми се коства, че в случай че един образован следовател хване това дело, той би могъл за 3-4 месеца да завърши работа и да съобщи материалите на прокурор, подготвени за правене на обвинителен акт “, акцентира Емануил Йорданов.

Според Йорданов първо би трябвало да се разпита Васил Божков, а по-късно всяко негово изказване да бъде тествано.

„ Специализираната прокуратура, в случай че не знае по какъв начин се прави разпит по видеоконференция, да иде да пусне пръскачките на Народното събрание и да полива трева. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР