Прокуратурата не е разпореждала действия на съдебна охрана по отношение

...
Прокуратурата не е разпореждала действия на съдебна охрана по отношение
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Нинова за призовките

Прокуратурата не е разпореждала дейности на правосъдна защита във връзка с Корнелия Нинова. Това сподели районният прокурор на София Невена Зартова.

По рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че тази заран в дома ѝ са пристигнали двама униформени от правосъдна защита.

Нинова напомни, че по проблем с Кирил Добрев прокуратурата я е викала към този момент на разпит, само че тя е отказала да се яви.

" Въпросите по случая следва да бъдат отправени към служебния министър на правораздаването Крум Зарков ", уточни още Зартова пред медиите.

Тя прикани политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които тъкмо те би трябвало да дават образец на всички.

" Политически операции, непочиващи на обстоятелствата и на българското законодателство, единствено задълбочават недоверието към страната и институциите ", сподели тя.

С пост във Фейсбук Зарков разгласи, че е разпоредил инспекция. Тя е посочила, че чиновници на Главна дирекция “Охрана ” са посетили адреса, с цел да дават на Корнелия Нинова акт на Софийския областен съд по нейна частна просба против журналиста Явор Дачков.



Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, с цел да могат те да се срещнат и да преценяват дали да се възползват от правото си да апелират в инструкции период.

" Главна дирекция “Охрана ” към Министерството на правораздаването е виновна и длъжна да извърши правосъдното предписание, като откритата процедура е чиновниците да посещават жителите преди или след работно време, дотолкоз, доколкото тогава е най-вероятно те да са вкъщи си ", написа Зарков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР