Прокуратура разпореди полицейска проверка в Езикова гимназия Васил Карагьозов в

...
Прокуратура разпореди полицейска проверка в Езикова гимназия Васил Карагьозов в
Коментари Харесай

Отстранен от цялата образователна система е учителят, чийто телефон беше намерен да снима в училищна тоалетна

Прокуратура разпореди полицейска инспекция в Езикова гимназия " Васил Карагьозов " в Ямбол по сигнал на шефа за преподавател, сложил снимащ телефон в ученическата тоалетна. След съвещание на етичната комисия в учебното заведение през днешния ден стана ясно, че 24-годишният учител по британски език е уволнен, написа.

" Изключително скандално и уронващо престижа на гимназията, мощно разклащащо душeвността на децата. Шокирани сме точно тъй като никой не е очаквал от този сътрудник, който е и наш някогашен възпитаник, да направи сходно безумство ", сподели пред публицисти Росица Бакалова, преподавател по български език и литература.

На 13 ноември възпитаник намира в кошчето на тоалетната записващ видео телефон. " Твърденията на ученика, че той е взел телефона, изгледал е клипа, видял е себе си и по какъв начин е записано, че сътрудника слага телефона ", сподели още представителят на гимназията.

Учителят по британски е признал, че е поставил там телефон, само че с друга цел.

" Неговата версия е, че били му изчезвали всякакви неща. За мен това са много нелепи и скалъпени пояснения. По-късно в показанията си пред полицията е споделил, че е изхвърлил телефона ", изясни Бакалова.

Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния преподавател. " Поведението му по-никакъв метод не е давало сходни индикации. Много от сътрудниците се усещат персонално предадени, тъй като в действителност са виждали в него големия капацитет като добър учител ", добави тя.

По думите ѝ след уволнението въпросният преподавател към този момент не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички Регионални ръководства по обучение в страната. Училищният психолог към този момент работи с учениците поради случилото се.

Очаква се инспекцията да завърши до дни. " Дадени са инструкции за снемане на сведения от всички осведомени със случая лица – възпитаници, учители и лицето, посочено за възможен причинител ", сподели районният прокурор Мина Грънчарова.

" Разбирам, че доста родители реагират по какъв начин не сме разбрали. Бих споделила, че в случай че всеки може да разбере недобрите планове, нямаше да има нито неприятни действия, нито закононарушения. Щяхме да бъдем едно идеално общество, само че за жалост, не сме ", разяснява още Бакалова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР