Прокоба е надвиснала над журналистката Маргарита Михнева в последната година

...
Прокоба е надвиснала над журналистката Маргарита Михнева в последната година
Коментари Харесай

Тежка прокоба тегне над Михнева

Прокоба е надвиснала над журналистката Маргарита Михнева в последната година от живота ѝ. Приятели на легендата на Българска национална телевизия споделиха, че откакто в края на 2023-та тя постъпила в психиатричното поделение на Александровска болница с тежък нервозен срив, в този момент е била настанена в приют. Частният дом за възрастни хора се намира в полите на Витоша и най-елитният в столицата.

Там старините си карат и други известни българи. Месечната такса за престой е сред 3 и 4 хиляди лв. според от грижите, които изисква съответният пациент. Михнева е била настанена там от единствената си щерка Неда, писаха медии. Тя се бе прибрала от Швейцария, където живее дружно с богатия си брачен партньор и двете си деца, с цел да се погрижи за майка си преди коледните празници. Неда в началото имала предпочитание да я прибере при себе си, само че положението на 72-годишната журналиста не разрешавало превозването ѝ със аероплан в чужбина, най-малко не и на този стадий.

Оказва се, че емблематичното лице на Българска национална телевизия повтаря тежката орис на своите майка и сестра и фамилната поличба, надвиснала над семейството им, я е застигнала, споделят нейни близки. Навремето Михнева е разказвала, че майка ѝ е страдала от психическо заболяване в края на дните си и е издъхнала в старешки дом. По-голямата ѝ сестра също си отива след престой в психиатрично заведение. Здравословните проблеми от този тип не са изключение за членовете на семейството на тв легендата. „ Моите родители починаха в страдания и дълготрайно боледуване. Човек нормално повтаря ориста на тези, които са го основали. Не можеш да избягаш от корена си “, споделя оракулски в свое изявление преди десетилетие тв легендата. Подробности за актуалното ѝ положение съвсем няма. Най-близката ѝ другарка споделя само, че Маргарита се е стопила поради тежките здравословни проблеми, които ѝ се струпаха в последно време.

Припомняме, че предишното лято Михнева показа обществено, че 20 години откакто е преборила сполучливо рака на гърдата, е била диагностицирана и с рак на костите. Той ѝ е бил открит от лекарите при рутинна инспекция през 2021 година Последвала незабавна интервенция, траяла часове. Били ѝ отстранени три ребра. „ Ужасяваща диагноза е това, на никого не поисквам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на обикновен обзор, направих си проучвания и хоп – още веднъж се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава интервенция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария.

Шефът на щерка ми щеше да помогне, само че споделиха, че могат да ме оперират най-рано след 4 месеца, което при нападателен рак e много време. Няма да укривам – доста мъчителна интервенция беше. Болеше много мощно, като излязох от упойката “, показа тогава журналистката. Тя не падаше духом и бе твърдо решена отново да победи заболяването. Подложи се на серия от химиотерапии, които съгласно експерти може да са довели до психическото разстройство, което я връхлетя през декември 2023 година Организмът ѝ не издържал и тя рухнала и душевен, и физически. Сега Маргарита Михнева била в положителни ръце и грижите за нея били денонощни. По всяка възможност дъщеря ѝ Неда ще пътува постоянно сред Швейцария и България, с цел да я посещава. Ако положението ѝ се подобряло, щяла да я вземе при себе си в чужбина.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР