Производството на велосипеди е добре развит бизнес в България(снимка: CC0

...
Производството на велосипеди е добре развит бизнес в България(снимка: CC0
Коментари Харесай

В Топ 10 сме по производство и износ на велосипеди в ЕС


Производството на колела е добре развъртян бизнес в България
(снимка: CC0 Public Domain)

България е измежду първите 10 страни в Европейски Съюз по произвеждане и експорт на колела и съставни елементи за тях, заяви заместник-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова по време на съвещание на Неформален съвет на министрите на превоза на Европейски Съюз, което се организира в Брюксел.

Доброто развиване в тази сфера предпоставя висок стопански капацитет и изгоди на територията на страната за дребния и междинен бизнес, зает с производството и услугите, добави Натова. Тя даде за образец редица български градове, които към този момент са създали стратегии за развиването на велосипедния превоз.
още по темата
„ Общините създават съпътстващи ограничения, като да вземем за пример системи за отдаване на колела чартърен, създаване на паркинги за колела и велоалеи. Тези ограничения са подкрепени главно със средства по линия на европейски фондове ”, изясни зам.-министър Натова.

Министрите на страните членки на Европейски Съюз подписаха декларация за поощряване и развиване на велосипедния превоз, в която страните се ангажират да развиват цялостния капацитет на велосипедите като средство за напредване и значимата им роля в градската подвижност.

В рамките на сесия, отдадена на укрепването на устойчивостта на европейските транспортни мрежи, зам.-министър Натова акцентира значимостта на Механизма за свързване на Европа (МСЕ) и че България е бенефициент по редица планове, осъществени с финансиране от него.

По нейните думи, главният приоритет на България е построяването и модернизацията на транспортна инфраструктура, която е основен съставен елемент от националната и европейската сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР