Производството на ваксини срещу коронавирус в ЕС, включително руското лекарствоSputnik

...
Производството на ваксини срещу коронавирус в ЕС, включително руското лекарствоSputnik
Коментари Харесай

Германия обяви условието за производство в ЕС на руската ваксина Спутник V

Производството на ваксини против ковид в Европейски Съюз, в това число съветското лекарство " Sputnik V, е теоретично допустимо единствено в случай че е сертифицирано от Европейската организация по медикаментите (EMA). Това съобщи в сряда на брифинг в Берлин заместник-официалният представител на немския кабинет на министрите Улрике Демер.

" Ако приказваме за индустриалния потенциал в Европа за съветската ваксина, това е допустимо единствено в случай че EMA позволи това лекарство ", сподели тя. Представителят на Министерството на здравеопазването на Федерална република Германия от своя страна не можа да обясни дали такова искане е получено от EMA и предложи да се свържете непосредствено с него.

Във вторник пресслужбата на Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел са провели телефонен диалог и са разискали, наред с други неща, битката с ковид. " Въпросите за съдействие в битката против пандемията на ковид бяха разисквани с акцент върху вероятните вероятности за взаимно произвеждане на ваксини ", означи пресслужбата.

" Канцлерът [по време на разговора] даде ясно да се разбере, че е отворена за двустранно съдействие за развиване на европейски индустриални мощности ", разяснява Демер брифинга, без да дава никакви детайлности. По-рано в отговор на питане на ТАСС кабинетът на министрите единствено заяви, че " се разисква пандемия ".

Ефективността на имунизацията Sputnik V е била 91,4% съгласно резултатите от разбора на данните от третия краен надзорен пункт в третата фаза на клиничните изпитвания в Русия след 21 дни откакто доброволците са получили първия съставен елемент на имунизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР