Производствената фабрика на германската компания Big Dutchman, която се разполага

...
Производствената фабрика на германската компания Big Dutchman, която се разполага
Коментари Харесай

Германски компании навлизат на китайския пазар през северния пристанищен град Тиендзин

Производствената фабрика на немската компания Big Dutchman, която се разполага на 12 000 квадратни метра в северния китайски метрополис Тиендзин, е в разгара на работния развой. Автоматизираната индустриална линия създава съоръжение за птицевъдство. Системата е с доста високо равнище на автоматизация и се нуждае единствено от няколко служащи, които да поддържат естествените работни процеси. Складовете са цялостни с артикули, които скоро ще бъдат доставени на клиенти в Китай.

Създадена през 1938 година Big Dutchman е един от най-големите международни снабдители на системи за хранене и съоръжение за развъждане на съвременно свиневъдство и птицевъдство. Като единствения цех за произвеждане и логистичен център на компанията в Китай, в базата в Тиендзин, основана през 1997 година, се концентрират процесите на компанията в маркетинга, производството, услугите, публичните поръки, логистиката и други. „ Китай е главен пазар за напредък на бизнеса на компанията. Ние към момента имаме капацитет за развиване на китайския пазар и в бъдеще “, съобщи Уолтър Бенц, президент на Big Dutchman за Китай.

След 30 години развиване в страната, бизнесът на Big Dutchman на китайския пазар несъмнено е във напредък. Годишната стойност на продукцията е към 1 милиард юана (139 милиона щатски долара), способствуващ 1/8 от общата продукция на компанията в света. В момента клиентите и доставчиците на компанията са на всички места из Китай. Big Dutchman също по този начин е открила локални клонове за продажби в доста китайски градове като Гуанджоу, Чънду и други.

В унисон с наклонността в Китай за развиване на интелигентно произвеждане и облекчаване потребностите на китайските клиенти от ръководене на техните ферми, Big Dutchman вложи големи вложения в цифрова система и оборудвания за отглеждане на птици, с цел да увеличи конкурентоспособността на своите артикули в Китай. Компанията възнамерява в близко бъдеще да сътвори първата си в Китай плантация за инсекти, с което да обезпечи биологични фуражи за птицевъдство и разшири индустриалната верига. Компанията също реши да проектира нова автоматизирана оранжерия за обогатяване на продуктовото портфолио.



Множество немски компании също като Big Dutchman, да вземем за пример Flender, ZF Friedrichshafen AG и Leybold, отдавна си сътрудничат добре с Тиендзин. Според статистическите данни, показани от Бюрото за търговията в Тиендзин, до май 2023 година в града има 471 немски предприятия, в това число тези за браншове за произвеждане на съоръжение, произвеждане на коли и произвеждане на електрически и механични произведения. Общите контрактувани вложения от задгранични компании са достигнали 5,7 милиарда щатски $, до момента в който действително употребяваните задгранични вложения в Тиендзин са надвишили 4 милиарда щатски $.

Според отчет от Германския институт за стопанската система през март Китай е най-важният търговски сътрудник на Германия в продължение на седем следващи години. През 2022 година немски компании са вложили рекордните 11,5 милиарда евро в Китай.



Наскоро компанията Siemens разгласи проект за вложения в Китай, в това число в допълнение 1,1 милиарда юана вложения в дълготрайни активи за нейните индустриални артикули за автоматизация – китайска база за интелигентно произвеждане в югозападния китайски град Чънду.

Германският химически колос BASF продължи да гледа на Китай като на предстоящ възходящ пазар и се надява да ускори бизнеса си в Китай, с цел да продължи импулса за развиване на компанията.

Според немския Институт за стопански проучвания директните вложения от Германия в Китай не престават да нарастват. Представеният от Германската комерсиална камара в Китай през юни отчет демонстрира, че през идващите две години към 55% от немските компании възнамеряват да усилят вложенията си в Китай.

„ За дълготрайно развиване в Китай, ние планираме да създадем втора база за произвеждане и център за логистика в Южен Китай, с цел да отговорим на възходящото търсене на китайския пазар “, съобщи още Уолтър Бенц, президент на Big Dutchman за Китай. „ В идващите пет години компанията чака да усили своята стойност на продукция в Китай до 1,5 милиарда юана и ще продължи да се възползва от капацитета за напредък на китайския пазар. “

Търговско-икономическото съдействие сред Китай и Германия се употребява с поддръжката на двете държавни управления. По време на четиридневната си аудиенция в Германия в края на юни, немският канцлер Олаф Шолц се срещна с китайския министър председател Ли Цян. Те реализираха консенсус, че двете страни ще работят по-синхронизирано в областите на справяне с климатичните промени, поощряване на зелените технологии и индустриалното съдействие. Шолц съобщи, че Германия продължава да поема ангажимент за развиване на постоянни връзки с Китай и се надява и отсега нататък да укрепи обмена и ускори взаимноизгодното съдействие. „ Германия поддържа двупосочните вложения и ще даде солидна бизнес среда за китайски компании да влагат в страната “, добави Шолц. Представителите на бизнес средите също обявиха, че чакат с неспокойствие по-нататъшно задълбочено съдействие с Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР