Производствената активност в еврозоната продължи да се разраства със солидни

...
Производствената активност в еврозоната продължи да се разраства със солидни
Коментари Харесай

Промишлената активност в еврозоната продължава да нараства въпреки недостига на суровини



Производствената интензивност в еврозоната продължи да се разраства със солидни темпове през юли, въпреки и по-слаби от предходния месец, защото отварянето отначало на стопанската система докара до увеличаващо се търсене, само че усложненията във веригите на доставки доведоха до повишение на разноските за първични материали, демонстрират дефинитивни резултати от изследване на организация IHS Markit измежду европейските управител.

Окончателният индустриален PMI показател на организация IHS Markit се намали едва през юли до 62,8 пункта от рекордния връх през юни на равнище от 63,4 пункта, само че при прелиминарен показател на равнище от 62,6 пункта.

Оптимистичното изследване следва данните на Евростат от края на предходната работна седмица,  които демонстрираха, че стопанската система на единния блок набъбна през второто тримесечие по-бързо от предстоящото, продължавайки да се измъква от рецесията, породена от коронавирусната пандемия, с оглед облекчение на протовиепидемичните ограничения.

Въпреки че предприятия в индустрията останаха значително отворени по време на пандемичните локдауни, отслабването на рестриктивните мерки, предопределени да подтиснат разпространяването на коронавирусните инфекции, провокира вълна от търсене на промишлено създадени артикули.

Графика на промишления PMI показател на еврозоната



Производственият PMI подиндекс, който се взима поради при оценяването на общата бизнес интензивност (на общия PMI индекс), отслабна през юли до 61,1 от 62,6 пункта през юли, само че остава устойчиво надалеч над значимото равнище от 50 пункта.

" Фактът, че растежът на производството в еврозоната се е намалил леко през юли след рекордния напредък през второто тримесечие, самичък по себе си не би трябвало да бъде огромна причина за безпокойствие “, разяснява последното изследване Крис Уилямсън - основен бизнес икономист в IHS Markit.

" Но изследването през юли също по този начин даде спомагателни индикации, че производителите и техните снабдители се борят да покачат производството задоволително бързо, с цел да задоволят търсенето, което води до все по-високи цени ", добави той.

Широко публикуваният дефицит на първични материали и материали и неприятната транспортна досегаемост доведоха до растеж на ценовия индустриален PMI показател през юли до 89,2 от 88,5 пункта месец по-рано, което е най-високото равнище от началото на изследването на организация Markit през юни 1997 година Цените, начислени за подготвена продукция (цените на изхода на предприятията) също нарастват с рекордни темпове през юли. швейцарски планински пейзажи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР