Производителят на спортни автомобили Porsche разшири гамата на своя изцяло

...
Производителят на спортни автомобили Porsche разшири гамата на своя изцяло
Коментари Харесай

Най-мощното Porsche с нови рекорди на пистата - видео

Производителят на спортни коли Porsche разшири гамата на своя напълно електрически състезателен седан, с цел да включи Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с пакет Weissach. Почти по-бърз от тон: от нула до 100 км/ч той доближава за 2,2 секунди и развива до 305 км/ч. До 815 кВт/1108 к.с. пикова продуктивност приказва сама за себе си.

Последната версия е поредно проектирана за пистови надпревари и се отхвърля от задната седалка в интерес на още по-добро съответствие мощност/тегло. В композиция с разнообразни олекотени структури и аеродинамични ограничения, изцяло електрическите GT спортисти слагат нови стандарти в динамичността на шофиране. Taycan Turbo GT с пакет Weissach си обезпечи купата като най-бърз електрически сериен автомобил на Weathertech Raceway Laguna Seca в Калифорния на 23 февруари 2024 година С време от 1:27.87 минути, водачът на Porsche Ларс Керн приключи обиколката по-бързо от всеки различен водач с позволена за придвижване по пътищата електрическа кола.



Предсерийна версия на този модел неотдавна реализира ново най-хубаво време в класа на Нюрбургринг. Ларс Керн също беше зад кормилото тук и приключи Nordschleife единствено за 7:07.55 минути. С това публично време за обиколка той беше с цели 26 секунди по-бърз от последния си връх през август 2022 година с Taycan Turbo S Sport Sedan с пакет Performance. В същото време това време съставлява настоящата най-хубава стойност за серийните електрически коли и също по този начин прави Turbo GT най-бързият автомобил с четири порти в Eifel, без значение от вида задвижване.



„ Двата върха в Лагуна Сека и на Нордшлайфе демонстрират какъв страховит капацитет на писта има Taycan “ - акцентира мениджърът на серията Кевин Гиек - „ За да оцелееш във висшата дисциплинираност „ пистово съревнование “, не е задоволително да имаш допустимо най-голяма мощ а още повсеместен пакет от надлъжна и странична динамичност, аеродинамика, непоклатимост и детайлна съгласуваност, който би трябвало да е верен. Особено с Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с Weissach - „ Нашите инженери съумяха да създадат това безусловно безапелационно. Те към този момент свършиха страхотна работа с неотдавна обновените естествени модели Taycan. Но нашите нови GT модели явно надминават тяхната динамичност на шофиране. “

Цените в Германия за Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с пакет Weissach стартират от 240 000 евро всеки, в това число 19 % Данък добавена стойност. Първите модели Taycan Turbo GT са планувани да бъдат доставени на клиентите от пролетта на 2024 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР