Производителят на селскостопанска техника John Deere предвижда спад на продажбите

...
Производителят на селскостопанска техника John Deere предвижда спад на продажбите
Коментари Харесай

Продажбите на John Deere потъват заради търговската война

Производителят на селскостопанска техника John Deere планува спад на продажбите си, откакто поръчките за ново съоръжение понижиха поради продължаващата комерсиална война.

Акциите на Deere паднаха с 5,3 на 100, откакто от компанията оповестиха отрицателната си прогноза за идната година - фискална облага сред 2,7 милиарда $ и 3,1 милиарда $, в съпоставяне със междинната оценка на анализаторите от 3,46 милиарда $, оповестява Bloomberg.

Спадът изтри почти 3 милиарда $ от пазарната количка на Deere от общо 55,62 милиарда $.

В декларация за приходите за четвъртото тримесечие, изпълнителният шеф Джон Мей съобщи, че намалените вероятности "отразяват продължаващите несигурности в селскостопанския бранш ", водени от "продължаващото комерсиалното напрежение, съчетано с година на сложни условия при развъждането и прибирането на реколтата ". Мей добави, че това кара земеделските производители да станат „ внимателни във връзка с огромните вложения в ново съоръжение “.

От компанията предвиждат, че продажбите на строителна техника и съоръжение за горски стопанства също ще се намалят следващата година. Очаква се те да спаднат сред 10 и 15% спрямо 2019 година

"В същото време общите стопански условия останаха удобни. Това поддържа търсенето на по-малко съоръжение и докара до солидни резултати за строителния и горския бизнес на Deere, който имаше рекордна година на облага от продажби и оперативна активност ", споделя още Мей. Deere регистрира чист приход от 2,27 $ на акция за тримесечието, спрямо 2,42 $ на акция за същия интервал на предходната година.

През последната година земеделските производители бяха ударени от цени, които нарушиха поръчките им. Само за предишния месец данните на Американското фермерско бюро демонстрират, че банкрутите на фермите са на най-високото равнище от 2011 година насам. Особено наранени са фермерите на соята,защото културата е един от най-големите експортни браншове от Съединени американски щати към Китай.

За акцията за преизбиране на Тръмп се чака поддръжката за земеделието да играе решаваща роля, като се има поради, че доста фермери са ситуирани в региони, които биха могли да извърнат вота на изборите. По-рано тази седмица ново изследване сподели, че комерсиалната война на Тръмп е коствала места за републиканците в Конгреса през 2018 година Администрацията на Тръмп също е дала милиарди на земеделските производители, с цел да се опълчват на последствията от комерсиалната война. Проучването обаче сподели, че изплащанията, разпределени преди изборите, имат дребен резултат върху гласовете, защото парите отиват в области, които към този момент са мощно републикански.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР