Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.

...
Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.
Коментари Харесай

Борисов пред лидерите от ЕС: Добре, че Брюксел се занимава с ваксините

Производителите на ваксини би трябвало прецизно да съблюдават договорите за доставки. С сътрудниците от Европейския съвет сме единомислещи, че би трябвало да сме оптимално твърди и да пожелаеме от фирмите полагащите ни се количества в период, съобщи премирът Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„ Ние, страните членки, прецизно сме спазвали договорите, прецизно сме дали пари, с цел да създадат съответните изследвания и да основат имунизацията “, безапелационен бе Борисов и добави, че напъните за увеличение на индустриалния потенциал би трябвало да продължат.

Той приветства също по този начин концепцията да бъдат обезпечени бързи коридори за предпазените от COVID-19 жители като в това време се запазят персоналните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Борисов изрази положително мнение във връзка с основаването на европейски портал, посредством който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде опция жителите да се върнат по-бързо към естествения живот и пътуванията. „ Разбира се, това може да влезе в деяние единствено, когато всички искащи европейски жители са получили ваксина. Така, че с обединени старания всички страни членки сега поставят големи старания да се измъкнем от пандемията “, акцентира българският министър-председател.

Премиерът добави, че общият европейски метод в борбата с COVID-19 все още дава извънредно положителни резултати, а имунизирането е най-хубавото, което е направил, Европейският съюз. „ Не си представям, в случай че всяка страна членка трябваше независимо да договаря и доставя ваксини, по какъв начин щяхме да се оправим, изключително в конкуренцията на страни като Съединени американски щати, Бразилия, Израел, Англия “, добави Борисов. Министър-председателят посочи, че би трябвало да има взаимност и да бъдат подкрепени и други страни като тези от Балканите и от Африка, само че по най-бързия метод първо би трябвало да се имунизира европейското население.

Борисов посочи, че на фона на локдауна и рестриктивните мерки в другите страни, там броят на инфектираните продължава да бъде висок. Докато в България ограниченията са демократични и в същото време ефикасни.

„ С дисциплинираност, отдалеченост, приемливост ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме ограничения в резултат на това, че нашите индикатори са много по-добри от всички страни, които са с цялостен локдаун “, означи министър председателят Борисов и добави: „ Вярвам в интелигентността на българина, в неговата опция самичък да преценя, оставяме свободата на решение на всеки един човек “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР