Производителите на оранжерийна продукция предупреждават, че пазарът може да остане

...
Производителите на оранжерийна продукция предупреждават, че пазарът може да остане
Коментари Харесай

Производители на оранжерийни зеленчуци: Без помощ ще има протести

Производителите на оранжерийна продукция предизвестяват, че пазарът може да остане без български зеленчуци през зимата и това ще принуди българите да купуват напълно вносни домати и краставици.

От браншовата асоциация упорстват за незабавна среща с премиера и предизвестяват за всеобщи протестни дейности.

Усложняващата се пандемична конюнктура и невижданият скок в цените на газа и другите енергоносители усилват напрежението измежду земеделците.

Много от оранжерийните производители се отхвърлят от бизнеса си заради невъзможността да покрият настоящите си разноски за отопление и работна ръка се споделя в писмо до премиера и до земеделския министър.

Според сектора сега страната не взема никакви ограничения за подкрепяне на бранш „ оранжерийно произвеждане “, което е едно от най-скъпите производства в земеделския бранш.

Там работят над 15 хиляди души, които ще останат без работа през зимните месеци, а в това време българите ще употребяват единствено вносна и скъпа продукция.

Българската Асоциация на производителите на оранжерийна продукция желае незабавна среща с министъра на земеделието и с министър-председателя за разискване на неотложни ограничения за избавяне на бранша.

В противоположен случай предстоят всеобщи митинги и затваряне на основни пътни артерии в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР