Програмите на Българското национално радио ще излъчат песента You’ll Never

...
Програмите на Българското национално радио ще излъчат песента You’ll Never
Коментари Харесай

БНР се включва в инициативата "You’ll Never Walk Alone" на 19 март

Програмите на Българското национално радио ще излъчат песента " You’ll Never Walk Alone " на 19 март, петък, в 9:45 часа. 

По самодейност на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) песента ще прозвучи по едно и също време в ефира на стотици радиостанции в Европа в символ на съпричастност и поддръжка в пандемията COVID-19. 

" You’ll Never Walk Alone " на групата Gerry and the Pacemakers се трансформира в същински химн на битката със болестта. Тя е известна като на ", само че беше определена поради текста си, който носи дух на поддръжка и оптимизъм. 

Точно преди година по самодейност на нидерландското публично радио NPO песента беше излъчена по едно и също време от над 180 радиостанции, членуващи в EBU, измежду които бяха и .

През 2020 година “You’ll Never Walk Alone ” беше изпълнявана хиляди пъти от музиканти и фенове, от лекари и доброволци в поддръжка на борещите се с ковид. Мелодията й звучеше пред ковид-отделенията и по празните улици, речитатив с текста й беше записан от британския деец капитан Том Мур, а осъществяването й - от 

 

С песента, изпълнена от Бритъни Хоурд и Крис Мартин, бяха почетени жертвите на Коронавирус 19 по време на церемонията по връчване на премиите „ Грами “ преди дни.

     

През 2021 година самодейността “You’ll Never Walk Alone ” поеха белгийското Радио 2 (канал на публичното радио и телевизия VRT) и водещият Свен Пишал, който прикани: „ Нека с тази ария да се замислим над тежката обстановка, в която живеем и в това време да си спомним за всички вдъхновяващи и окуражаващи моменти от миналата година “. 

Никога няма да си сам 

Когато преминаваш през стихия, 

хвани главата си високо изправена. 

И не се опасявай от мрака, 

тъй като в края на бурята те чака позлатеното небе 

и сладката сребриста ария на чучулигата. 

Премини през вятъра, премини през дъжда, 

даже фантазиите ти да са подхвърляни и разпилени. 

Продължавай да вървиш 

с вяра в сърцето 

и в никакъв случай няма да си самичък. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР