Програмите на Българското национално радио (БНР) могат да бъдат и

...
Програмите на Българското национално радио (БНР) могат да бъдат и
Коментари Харесай

Иво Тодоров, кандидат за директор на БНР: Няма нужда от революция, а от стратегия

Програмите на Българското национално радио (БНР) могат да бъдат и телевизия, детската част на уеб страницата на радиото може да бъде налична посредством настрана приложение, да се внимава за автоцензурата измежду публицистите, екипите да работят в спокойна атмосфера.

Това бяха част от акцентите в чуването на претендента за шеф на БНР - Иво Тодоров, който се явява за трети път в състезанието и разгласи, че това ще е последният път, с цел да не се трансформира " във безконечната Амбър ". " Моята детска фантазия беше да съм публицист и тя се случи. Не е била да съм общоприет шеф, тъй като никой не е по­голям от БНР ", сподели претендентът.

" Преживял съм доста неща. Бил съм престъпно правосъден кореспондент, когато имаше доста убийства по улиците на София, бил съм заплашван от ръковпдитепител на проведена незаконна група, бил съм кореспондент в Либия, летял съм с Военен хеликоптер над Нагорни Парабах. Не съм самоуверен, само че всико което съм претърпял ме е научил да бъда експерт ", съобщи Тодоров.

Според него в БНР не би трябвало да има гражданска война. " Аз не съм пристигнал тук да обърна масата с краката нагоре, а да стъпя на опита на другите. Важно е да има дълготрайна тактика, с цел да бъде обществото ни по­информирано, а БНР е тестваната институция, която тиражира единствено достоверна информация ", счита още Тодоров.

Неговото чуване продължи най-дълго от това на останалите двама участници в конкуренцията - изпълняващият служба Милен Митев и Митко Димитров. Какви бяха акцентите от техните концепции - и.

Тодоров съобщи, че познава всички шефове на районни стратегии, както и тези в София. За него приоритет е хората да работят в спокойна конюнктура. От чуването му се разбра, че той ще се опита оптимално да делегира част от ръководството на мениджърите на обособените стратегии.

" Надявам се, в случай че печеля състезанието - да не получавам позвънявания и да няма мотив за такива позвънявания ", отговори Тодоров на въпрос на члена на Съвет за електронни медии София Владимирова по какъв начин ще подсигурява свободата на публицистите в радиото.

" По-страшната тематика е самоцензурата, тъй като поставяйки сътрудниците в имагинерна опасност, те се замислят за нещата, които вършат и си поставят спирачки ", разяснява Тодоров.

Според него предаването " Неделя 150 " може да има повече телевизионна визия. В момента предаването се излъчва онлайн на уеб страницата на БНР, само че Тодоров счита, че има техническата опция да се трансформира в аудиотелевизионна конкуренция на " Панорама ".
Тодоров съобщи, че е получил очевидна и не толкоз очевидна поддръжка от доста хора от районните стратегии, спирали са го хора даже и в огромните търговски вериги. " Страхувам се, че какво ще мислят, когато изтекат тези три години, в случай че бъда определен ", съобщи още претендентът в отговор на въпрос на члена на Съвет за електронни медии Соня Момчилова. " Когато върша нещо, аз съм диалогичен човек - запитвам мои другари, групирам отзиви, само че най-после вземам решение аз. Имаше хора, коиро се пробваха да ме спрат от присъединяване. Но мисля, че имам куража и смелостта да поема крайното решение ", съобщи още Тодоров.

Съвет за електронни медии ще гласоподава на следващия ден, 27 октомври кой ще бъде новият общоприет шеф на БНР. До процедурата се стигна, откакто определеният при започване на 2020 година Андон Балтаков подаде оставка поради персонални претекстове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР