Програма Хоризонт представя обзор на водещите събития от международната политика

...
Програма Хоризонт представя обзор на водещите събития от международната политика
Коментари Харесай

Международната политика в "Седмицата на бързи обороти"

Програма " Хоризонт " показва преглед на водещите събития от интернационалната политика и икономика през изминаващата  седмица " на бързи обороти ", когато  Финландия взе историческо решение да се причисли към НАТО. Русия дефинира решението  като опасност и заяви, че наложи съразмерен отговор. Москва спря износа на ток за Финландия:
" Злото се е върнало в Европа ", съобщи украинският президент Зеленски в прочувствено видеообръщение във връзка годишнината от края на Втората международна война.

Над 1000 украински бойци остават блокирани в завода " Азовстал " без храна, вода и медикаменти. Съпругите им стигнаха и до папата в търсене на помощ за тяхната евакуация.

" Stand by Ukraine " - това мощно обръщение за поддръжка на атакуваната страна насочи фронтменът на " U2 " - Боно. Той посети Киев и изнесе спонтанен концерт на една от метростанциите, употребена за бомбоубежище. 

От 16 май (понеделник) на самолетите в Европа ще може да се пътува без маски. В момента, в който светът стартира да се отърсва от пандемията, за първи път Северна Корея призна за съществуване на болестта, смъртни случаи и наложи локдаун.

За първи път за последните 59 години кралица Елизабет Втора не произнесе персонално речта си пред депутатите в английския парламент. Вместо нея новата парламентарна сесия откри 73-годишният принц Чарлз.

Технологичният колос " Apple " затвори една страница от историята си като разгласи, че стопира да създава емблематичния си " iPod ". 

Чуйте повече от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР