Прогнозите са за 30% фалити, ако няма адекватна помощ от

...
Прогнозите са за 30% фалити, ако няма адекватна помощ от
Коментари Харесай

Как се произвежда хляб с 3 пъти по-високи сметки за ток?

Прогнозите са за 30% банкрути, в случай че няма съответна помощ от страната
3 пъти е скочила сметната за ток на хлебопекарна във Варна, оплака се притежателят ѝ началник Анатоли Колев пред Българска национална телевизия.

„ Последната ни сметка за ток е тъкмо 3 пъти по-висока от предходните сметки, като считаме последните 6 месеца. Миналата година по същото време, когато този завод работеше, плащахме към 1500 лв. ток със същото съоръжение, без да подменяме безусловно нищо, с изключение на крушки. Сега последните 6 месеца сме стигнали до 5000 лв. за електрическа енергия “, споделя той. По думите му се усилват цените и на всички първични материали, плюс брашното.

Анатоли Колев има и магазин - преди е плащал 150 лв. за ток, последните 6 месеца сметките са достигнали близо 1000 лв. за същата консумация.

„ Някои от суровините са увеличени с 30%, на солта 3 пъти си подвигна цената, олиото също нарастна, всичко това слага бизнеса съвсем в неспособност. През последните 4-5 месеца нямаме облага. Всички пари, които се акумулират от бизнеса отиват единствено за заплати и за сметки. В момента сме понижили екипа на половина, поради високите сметки “, добави Анатоли Колев.

Той добави, че се планува още редуциране на личния състав. Според Колев се чака скок и на горивата, което ще усили и цените на доставките. Той прикани за по-голяма държавна помощ.

„ Парите стигат единствено да си платим тока. Нямаме облага “. Той предвижда 30% банкрути до края на 2022 г, в случай че няма сериозна и съответна помощ от страната. Колев настоя за самостоятелна помощ и на локално равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР