Профсъюзите на студентите в Каталуния (SEPC), който подкрепя независимостта на

...
Профсъюзите на студентите в Каталуния (SEPC), който подкрепя независимостта на
Коментари Харесай

Студентите в Каталуния обявиха безсрочна стачка

Профсъюзите на студентите в Каталуния (SEPC), който поддържа независимостта на самостоятелната област, стартира от през днешния ден всеобща стачка. Основните претенции на протестиращите са приемането на право да се посещават протестни акции, без това да се отрази на техните оценки. В частност, студентите упорстват да бъде анулирано наложителното посещаване на лекции, написа РИА Новости.
Студентите организират разнообразни акции в университетите и са блокирали пътни артерии.

Students block the main highway of Catalonia. pic.twitter.com/tmeO4wuux1
— Josep Goded (@josepgoded) October 29, 2019
Най-усложнена е ситуацията в университета „ Помпеу Фабра ” в Барселона, където протестиращите блокираха входовете за трите кампуса, с цел да не позволен до лекции студентите, които не вземат участие в стачката.
В понеделник вечерта управлението на университета прикани уредниците на стачката да не пречат на останалите да посещават занятията. Въпреки това, поради обстановката, предложи на студентите да не идват в кампуса, до момента в който обстановката не се възстановява.
Студентите блокираха входа на Политехническия университет в Каталуния, оповестява БГНЕС.

Barcelona riots — Catalonia’s police attacked and overwhelmed by rioterspic.twitter.com/g8S5o1IWAS
— Alfons López Tena #FBPE (@alfonslopeztena) October 26, 2019
Те афишират, че стачката се организира за приемане на гаранции, че просветителните центрове ще бъдат места, където рецензията е норма, където на студентите ще бъде разрешено да отстояват на улицата правото си на самоопределяне.
Междувременно 800 преподаватели от цяла Испания, измежду които и каталунци, подписаха намерено писмо до ректорите на шестте университета в самостоятелната област, в което се заявява поддръжка към наказаните от Върховния съд политици. В писмото са отправени апели за самоопределяне на Каталуния и се подлагат на критика дейностите на правоохранителните органи.

Catalan youth jocking about the Spanish police brutality in Tarragona. No fear but dignity. pic.twitter.com/mGSFcFv4nA
— Help Catalonia
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР