Профсъюзът на медицинските работници в обяви всеобща стачка в страната

...
Профсъюзът на медицинските работници в обяви всеобща стачка в страната
Коментари Харесай

Медиците в Судан обявиха всеобща стачка след ареста на премиера

Профсъюзът на медицинските служащи в разгласи всеобща стачка в страната на фона на задържането на премиера Абдала Хамдук, няколко министри и политици. Изявление по този въпрос бе оповестено през днешния ден във Facebook страницата на обединяването.

„ Обявяваме цялостна подготвеност да защитим гражданската власт и преходния интервал към народна власт. Обявяваме всеобща политическа стачка във всички лечебни заведения на Судан, като се изключи незабавните случаи, както и напускането на медицинския личен състав от всички военни лечебни заведения ”, излиза наяве от изказването.
 Съединени американски щати надълбоко разтревожени поради преврата в Судан Съединени американски щати надълбоко разтревожени поради преврата в Судан
Съединените щати обявиха тази заран, че са " надълбоко разтревожени " от известията за боен прелом в Судан, предава Агенция Франс Прес. " Съединени американски щати са дълб...

Медиците приканиха, че всички професионални обединявания и комитети за опозиция „ да излязат на улицата, да разгласят всеобща политическа стачка и да разгласят гражданско непокорство ”, като дефинираха последните събития в страната като „ боен прелом ”.

Тази заран след среща на ръководителя на Суверенния съвет Абдел Фатах ал-Бурхан и премиера Абдала Хамдук в столицата на Судан започнаха всеобщи арести, напомня БГНЕС. Задържани са няколко министри, представител на Суверенния съвет от гражданската квота, губернаторът на Хартум. По-късно министър председателят бе подложен под домакински арест. Армията блокира всички подстъпи към столицата, изключи интернет и телефонните връзки. По-късно военните завзеха постройката на националното радио и телевизия, а доста от намиращите се там чиновници са задържани.

Гражданската съпротива прикани своите последователи да излязат на улицата, с цел да не позволен да бъде осъществен прелом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР