Професорът по вирусология Александър Чепурнов от Федералния изследователски център по

...
Професорът по вирусология Александър Чепурнов от Федералния изследователски център по
Коментари Харесай

Учен се заразява два пъти с коронавирус заради експерименти

Професорът по вирусология Александър Чепурнов от Федералния проучвателен център по фундаментална и транслационна медицина в Новосибирск два пъти се е заразявал съзнателно с новия ковид поради опити, заяви ТАСС.
Той желал да ревизира за какъв брой време имунитетът и антителата в кръвта ще го пазят от наново заразяване с вируса.
 Рекорден брой инфектирани с COVID-19 в Гърция Рекорден брой инфектирани с COVID-19 в Гърция
Гърция записва рекордните 1 259 нови случая на ковид. Сред инфектираните е и министърът на образованието на страната. Днешният б...
" Общувах с заболели и разбрах, че излагането на вируса следва избрана честота. Шест месеца след първия случай на заболяването ", сподели той пред организацията.
Първият път той се заразил при започване на пандемията, до момента в който се прибирал от Франция в Новосибирск със аероплан, с междинно кацане в Москва. Заболяването протекло с присъщите признаци и след известно време му предизвикало пневмония. След като излекуван, ученият си направил тест, който разкрил съществуване на антитела против новия ковид.
Три месеца по-късно и разкрил, че в кръвта му към този момент няма антитела. Но до ново заразяване не се стигнало, макар че ученият непрекъснато бил в контакт с заболели от Covid-19. Той решил на избран интервал от време да си прави проби, с цел да дефинира за какъв интервал от време имунитетът ще го пази от вируса. Около половин година, откакто бил излекуван, пробата му още веднъж дал позитивен резултат.
Чепурнов споделя, че изводът съгласно него е, че хората няма да развият групов имунитет поради изгубването на антителата от организмите на преболедувалите с течение на времето.
 Твърдение: Децата могат да имат по едно и също време COVID-19 и антитела Твърдение: Децата могат да имат по едно и също време COVID-19 и антитела
Ново изследване откри, че някои деца имат COVID-19 и антитела в организма си по едно и също време, оповестява Ей Би Си. Изследването разкрива,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР