Професорът по конституционно право Екатерина Михайлова каза пред Лекс“, никой

...
Професорът по конституционно право Екатерина Михайлова каза пред Лекс“, никой
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Николов има право да се откаже от номинацията си за премиерския

Професорът по конституционно право Екатерина Михайлова сподели пред „ Лекс “, никой не може принудително да бъде принуден да поеме държавен пост. Поводът бе, че второто държавно управление на " ИТН " няма да бъде импортирано за гласоподаване от Народното събрание. Конституционалисти и президентството обаче разясниха, че с издаването на указа на празидента за избор на министър-председател конситуционната процедула към този момент е в ход. 

Според проф. Михайлова Николов има право да се откаже.
 Николай Хаджигенов: Изявлението на Слави е занимателно, само че няма правна стойност Николай Хаджигенов: Изявлението на Слави е занимателно, само че няма правна стойност
" Ходът на Има Такъв Народ е един от вероятните сюжети, които предвиждахме. Слави хвърли прочувствено играчките и сподели, че повече няма да си играе...

„ До този миг от конституционна позиция нищо още не се е случило “, разяснява проф. Михайлова и акцентира, че изказването на водача на партията мандатоносител Станислав Трифонов няма юридическа стойност в процедурата. Заявление за отдръпване би трябвало да направи препоръчаният за министър-председател, изясни тя. И уточни, че то би трябвало да е адресирано до Народното събрание.

Юристи акцентират, че, само че дали ще има гласоподаване за него като министър председател или единствено ще бъде огласено заявление от Пламен Николов, че отхвърля номинацията, това ще стане ясно по време на пленарното съвещание.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР