ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория Възраждане, сочи представително

...
ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория Възраждане, сочи представително
Коментари Харесай

"Медиана": ГЕРБ - първи с 28,6%, след тях - "Възраждане", които изпреварват ДПС

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория " Възраждане ", сочи представително прочуване на социологическа организация " Медиана ".

Моментната картина, седмица преди изборите, демонстрира, че, в случай че вотът е през днешния ден, за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот близо 29 на 100 от българите, за " Възраждане " – близо 15%, а в борбата за второто място са Движение за права и свободи с 13,5 на 100 и ПП-ДБ – с близо 13%.

От " Медиана " прецизират, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно заседание, съгласно изследването са Българска социалистическа партия – с близо 9 % и " ИТН " - с над 6 на 100.

С шансове за превъзмогване на 4-процентната преграда са още " Синя България ", " Левицата " и " Солидарна България ".

Седмица преди изборите 2 в 1 от " Медиана " регистрират, че към момента огромна част от хората, които обичайно гласоподават на избори, се двоумят дали и за кого да гласоподават и това са над 400 000 гласоподаватели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите настройки в страната една седмица преди изборите, акцентират от социологическата организация.

* Проучването на организация " Медиана " е извършено в интервала 25 май – 1 юни измежду 990 интервюирани жители " лице в лице " и е финансирано със лични средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР