Ако изборите са днес ГЕРБ-СДС би спечелил 28,6% от вота

...
Ако изборите са днес ГЕРБ-СДС би спечелил 28,6% от вота
Коментари Харесай

Медиана: Ако изборите са днес - Медиана: ГЕРБ-СДС - 28,6%, Възраждане - 14,9%, ДПС - 13,5%, ПП-ДБ - 12,9%

Ако изборите са през днешния ден ГЕРБ-СДС би спечелил 28,6% от вота на гласоподавателите. Втори са възобновление с 14,9%. Това сочи представително прочуване на социологическа организация " Медиана ", извършено в интервала 25 май – 1 юни измежду 990 интервюирани жители " лице в лице ".

В борбата за второто място са Движение за права и свободи с 13,5 на 100 и ПП-ДБ – с близо 13%.

От " Медиана " прецизират, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно заседание, съгласно изследването са Българска социалистическа партия – с близо 9 % и " ИТН " - с над 6 на 100.

С шансове за превъзмогване на 4-процентната преграда са още " Синя България ", " Левицата " и " Солидарна България ".

Седмица преди изборите 2 в 1 от " Медиана " регистрират, че към момента огромна част от хората, които обичайно гласоподават на избори, се двоумят дали и за кого да гласоподават и това са над 400 000 гласоподаватели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите настройки в страната една седмица преди изборите, акцентират от социологическата организация.

* Проучването на организация " Медиана " е извършено в интервала 25 май – 1 юни измежду 990 интервюирани жители " лице в лице " и е финансирано със лични средства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР