Професор Добромир Димитров е новоизбраният ректор на Медицинския университет в

...
Професор Добромир Димитров е новоизбраният ректор на Медицинския университет в
Коментари Харесай

Проф. Добромир Димитров: Иновацията ще стане част от ежедневието на МУ Плевен



Професор Добромир Димитров е новоизбраният ректор на Медицинския университет в Плевен.Той завоюва доверието на Общото заседание съвсем с цялостно единогласие с стратегия под мотото „ Приемственост и нововъведение за стабилно развиване “.
Той е доктор и академик от бъдещето, проф. Добромир Димитров е обвързван с последните достижения на международната хирургия и оперира с роботи и фокусиран ултразвук в Хайфу хирургията. Участва в международни конгреси, измежду основателите е на всички нововъведения в плевенския университет. Ръководител е на Кръжока по онкохирургия от 9 години.

" Медицинският университет Плевен стои извънредно устойчиво на картата на висшето обучение. Влязохме в топ 10 на висшите образователни заведения в страната по цитираност на науката, което е огромен отзив . Говори за актуалност, за новост на научните достижения. Университетът е извънредно издирван от кандидат-студентите. Тази година повече от 800 души са били на прелиминарен изпит. В тези години на изчезнали кандидат-студенти и понижена раждаемост на поколенията в България това е също висок отзив ", сподели за БНР проф. Добромир Димитров.

Той разяснява, че неговата цел е нововъведението да стане част от всекидневието на Медицинския университет в Плевен.

" Искам да разпростра на по-широк фронт нововъведенията, освен в региона на хирургичните науки. Да направя по този начин, че генетиката, персонализираната медицина, 3D принтирането да станат всекидневие за нас и да дадем някои реформаторски   промени в тези области . Политика на по-широк фронт ", добави в предаването " 12 + 3 " проф. Димитров.

 Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР