Професионалната Гимназия по електротехника и електроника в Пловдив вече е

...
Професионалната Гимназия по електротехника и електроника в Пловдив вече е
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив придобиват практически умения с дуално обучение

Професионалната Гимназия по електротехника и електроника в Пловдив към този момент е сключила контракти с 30 компании, в които учениците от класовете с дуалното образование ще получават на практика умения.

Със средства на работодателите към този момент са построени и 5 класни стаи за подготовка на фрагменти за промишлеността.

Тази година единствено в Пловдив има 10 дуални паралелки, което е повече от всички в последните 3 години, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов. Тази система обезпечава онази част на подготовката, която липсва в учебно заведение. В Професионалната гимназия по електротехника и електроника прибавят към нея и извънкласни форми - да вземем за пример Клуб по програмиране и микроконтролери.
Стоянка Анастасова, шеф на ПГЕЕ-Пловдив: Всъщност това е сполучливият модел за партньорство сред професионална гимназия и бизнес сътрудник, който обезпечава на учениците модерна и ергономична физически среда и съвременно софтуерно съоръжение.
От компания за произвеждане на здравна техника са оборудвали кабинет за премерване и надзор на платки.
Веселин Каравасилев: Помощта беше главно в извънработно време - чисто физически това, което свършихме тука в лабораторията. Основната причина беше, че аз съм някогашен ученик на тази гимназия и, да кажем, че се усещах задължен, че би трябвало да върна даже в дребна степен това, което е дала за мен.
Някои от учениците към този момент са потвърдили знанията си и са поканени да работят във компанията, която е оборудвала кабинета.
Петър Петров, възпитаник в 12 клас, компетентност „ Микропроцесорна техника ": Ето, таймерът регистрира финиш. Изработва се в разнообразни типове размери. Информацията, която се изобразява на екрана, е записана на микроконтролера. Може да се промени, могат да се основат и други.
Все повече компании се включват в образованието на нови фрагменти в района, с цел да могат да приготвят експерти още в учебните заведения. А учениците се срещат какво се прави в производствата и кои са последните трендове, тъй че след гимназията да могат, в случай че желаят, незабавно да се включат на пазара труда и да построяват своята кариера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР