Гласуване зад граница ще се проведе в 60 държави, в

...
Гласуване зад граница ще се проведе в 60 държави, в
Коментари Харесай

В половината секции зад граница няма да се гласува за Европейски парламент

Гласуване зад граница ще се организира в 60 страни, в 769 секционни изборни комисии. В 389 от тях ще се гласоподава както за Народно заседание, по този начин и за Европейски парламент, а в останалите единствено за Народно събрание . Това съобщи на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева.

Машинно гласоподаване ще има в 245 секции в чужбина, посочи Матева.

Тя уточни, че от 22 май стартиран консултациите с партиите в ЦИК за съставите на СИК отвън страната. По думите й един от членовете на комисията наложително би трябвало да е представител на Министерство на външните работи. Матева добави, че са регистрирани и шест наблюдаващи за вота на 9 юни.

Говорителят на ЦИК разясни, че до 25 май гласоподавателите, които имат предпочитание да гласоподават по сегашен адрес следва да подадат заявление в съответната общинска администрация. Тя добави, че тогава изтича и срокът за подаване на заявление за гласоподаване с преносима кутия, която разрешава жители да бъдат обслужени от преносима СИК.

По отношение на частичните локални избори, планувани за 23 юни, Матева съобщи, че партиите и обединенията би трябвало да подадат документи в общинските администрации.
 ЦИК дефинира местата и броя на изборните секции в чужбина
ЦИК дефинира местата и броя на изборните секции в чужбина

За изборите 2в1
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР