Професионалната асоциация на филмовите и тв режисьори Directors UK отправи

...
Професионалната асоциация на филмовите и тв режисьори Directors UK отправи
Коментари Харесай

COVID-съвети към Холивуд: снимайте платоническа любов

Професионалната асоциация на филмовите и тв режисьори Directors UK насочи рекомендация секс сцените да се заобикалят, предвид на покачвания риск от болест с Covid-19, заяви " Гардиън ". Творците бяха посъветвани да търсят ентусиазъм в типичен сантиментални истории като " Казабланка ", където сред Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман съвсем липсва физически контакт. За сметка на това подиуми като тези в " Първичен инстинкт ", " 9 1/2 седмици " или " Последно танго в Париж " (макар че там не всичките са лице в лице) представлявали нараснал риск в новата епидемиологична конюнктура, защото изцяло пренебрегват обществената отдалеченост. 

Препоръките включват проявление на други детайли, провокиращи въображението на фена да си показа непоказаната гореща сцена - да вземем за пример събличане/обличане в кадър, придвижвания под покривка, затварянето на врата на спалнята и други

Directors UK дава концепция за потребление на тогавашния " Кодекс Хейс ", основан от Холивуд през 30-те години и допускащ единствено косвеното обрисуване на еротични дейности на екрана. Този път той няма да влезе в приложимост заради непорочие и грижи да не се развращава публиката, а с цел да се понижи заплахата от зараза сред актьорите. 

Режисьорът Бил Андерсън ( " Доктор Ху " ), който е част от екипа, работил върху рекомендациите от юни насам, обаче признава, че сериали като I May Destroy You и Normal People, които съдържат голям брой секс епизоди, надали ще могат да последват новите правила. 

Той посъветва шефовете да търсят друг взор към интимността, а също и да се замислят дали в действителност съответната секс сцена е нужна за разказа. " Интимността не е биология ", акцентира той, " а взаимно накърнимост и доверие сред човешки същества. Ако заснемеш секс сцена, в която липсва фамилиарност, в действителност си снимал по-лош вид на порнография ". 

Режисьорката на нашумелия сериал по " Нетфликс " " Короната " Джесика Хобс също предложи на сътрудниците си да мислят ексцентрично. 

В продукциите, където половите подиуми са неотменна част от филмовия роман, се предлагат потребление на цифрови изображения, приложимост на технологията motion capture, наследник екран или анимация за композиране на изображението, а също и ангажиране на артисти, които са двойка и в живота, с цел да отпадне потребността от съблюдаване на обществена отдалеченост посред им. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР