Професионалисти са организаторите и изпълнителите на атентата, смята генералът. И се

...
Професионалисти са организаторите и изпълнителите на атентата, смята генералът.
И се
Коментари Харесай

Коджейков: Организаторите на атентата са професионалисти, щом има взрив - има и покушение

Професионалисти са уредниците и изпълнителите на атентата, счита генералът.

И се стимулира за какво счита по този начин: " Взривът е бил осъществен на завой. Избор на едно такова място приказва, че хората, които са заложили бомбата, са експерти ".

По думите му, мястото и моментът за експлоадиране на бомбата са определени, тъй като в завоя колата кара с най-ниска скорост, " понижава до 30-40 км и това е моментът, в който е избухнал гърмежът. Мястото е съвършено определено за атентат ", сподели Коджейков.

Той разяснява и трасето на кортежа и правилото, по който се набелязва маршрутът.

" Маршрутите, по които минават държавните лица, в тази ситуация основният прокурор, се ревизират в доста редки случаи. Това се прави, когато има задгранични делегации на посетители у нас ", изясни Коджейков.

Политическите мнения, че става въпрос за инсценировка, а не за същински атентат, Коджейков дефинира като политическо говорене.

" Аз близо 30 години се занимавам с тази активност. Не имам вяра човек да кара децата си, фамилията си и да прави опит за инсценировка ", сподели той. По-рано съмнение показаха Лена Бориславова от Политическа партия и Атанас Атанасов от Демократична България. Атанасов даже съобщи, че може да става дума за инсценировка.

Той разяснява още, че доста професионално е действано при гърмежа на бомбата, с цел да се обезопаси кортежът и тези, които са били в него. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР