При специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и

...
При специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик и разпространение на наркотици

При профилирана полицейска интервенция на територията на Бургас, Варна и Стара Загора са арестувани 3-ма души, а 2-ма се търсят.

Срещу тях са повдигнати обвинявания за незаконна група за трафик и разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Разследването на групата е почнало от началото на годината. Организаторът на групата е на 35 години от Бургас.

Наркотиците, които са открити в тайник и в остарял автомобил, са на стойност 400 хиляди лв., съобщи административният началник на окръжната прокуратура Георги Чинев.

По думите му са арестувани 2,2 кг метамфетамин, над 12 кг коноп и 30 грама кокаин.

Как е осъществявана незаконната активност, изясни комисар Ради Пенев – шеф на ГДБОП в Бургас:

" Изцяло връзката върви през мобилни приложения, както и през персонален контакт, който вършат с другите участници в този незаконен сговор на територията на разнообразни градове. Често сменят локациите, не оставят следи след себе си. При такива пътувания ръководителят на незаконната група е употребил брачната половинка и детето си за " заслон ".

Зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Боян Раев разкри от кое място се внася дрогата:

" Има оперативни данни, че част от опиатите са влизали от страни от Европейски Съюз в България и една от дейностите, които са желали да осъществят, е да бъдат изнесени от нашата страна към прилежащи от нас страни ".

За осъществените закононарушения плануваното по закон наказване е от 5- до 15 години отнемане от независимост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР