>Проф. Светозар Донев приветства появата на Кой е Големанов?“, доколкото

...
>Проф. Светозар Донев приветства появата на Кой е Големанов?“, доколкото
Коментари Харесай

С Кой е Големанов? започва XX Великденски музикален фестивал във Варна

>
Проф. Светозар Донев приветства появяването на " Кой е Големанов? “, доколкото в последните 20 години българските театри рядко играят и изобщо не слагат нови български творби, още повече когато става дума за подобен комплициран род като мюзикъла. В далечната 1976 година режисьорът е бил основател за основаването на мюзикъла " Службогонци “ от Парашкев Хаджиев и към момента си спомня неприятностите с тогавашната  тоталитарна власт. Сегашният " Кой е Големанов? “ също е злободневна музикална ирония, която засяга устрема към власт непременно. Мюзикълът следва тази сюжетна линия в класическата комедия " Големанов “ на Ст. Л. Костов, само че не се придържа строго към нея, с цел да построи един систематизиран облик на актуалната политическа обстановка. За да осмее корупцията, шуробаджанащината, която Големанов назовава " лобизъм “, двойните стандарти, манипулативните подходи и т.н. 

" Готов съм неотложно да оправя таз наша бедна изостанала страна / и съм заслужен тук да съм министър. / Мен всички значими хора ме познават, / те Йовчо Големанов почитат. /Богат съм, почтен съм и със разсъдък избистрен. / Ще бъда най-достойния министър “, както гласи един музикален откъс от " Кой  е Големанов? “, нарицателен за Големановщината.

" Аз съм огромен щастливец, тъй като имам редкия шанс да играя ролята на Големанов и тъй като в последните 6-7 години мога да влагам актьорската си сила и в постановки на Варненската опера. Работата с проф. Донев, с който сме дружно към този момент в трети мюзикъл, доста ме обогатява. Той изисква от нас да играем " Кой е Големанов? “ не като комедия, а като гротеска и това е много по-трудно, само че и по-интересно “, споделя артистът от Варненския трагичен спектакъл Пламен Георгиев, комуто е поверена ролята на Големанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР