Проф. Камен Плочев е нарушил, процедурата и забърка целия този

...
Проф. Камен Плочев е нарушил, процедурата и забърка целия този
Коментари Харесай

Д-р Дариткова: Има сценарий, целящ да се провали сключването на Националният рамков договор



Проф. Камен Плочев е нарушил, процедурата и забърка целия този сюжет, тъй като е бил измамен. Подозирам сюжет. Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народно събрание доктор Даниела Дариткова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Тя заподозря, че задачата на целия скандал е да се провали сключването на Националният рамков контракт за тази година.

Д-р Дариткова добави, че към този момент е предоставено на надзора на НЗОК да даде данните за параметрите на бюджета на Касата, с цел да стане ясно какво е действителното положение на средствата в нея.

По-рано през днешния ден финансовият министър изиска пояснение от надзора на Касата и здравното министерство, поради фрапантните разминавания в данните. В писмото, изпратено през февруари до Народното събрание от шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев, се споделя, че просрочените отговорности към непознати здравни институции са 133,6 млн. лв. към края на януари. В същото време ежемесечният доклад сочи просрочия от 7,6 млн. лв., което прави разлика от 126 млн. лв.. Също по този начин във финансовия доклад на НЗОК за предходната година са посочени отговорности от 77,5 млн. лв., а в писмото до Народното събрание - над 190 млн. лв..

Според Дариткова за късото време, в което пфор. Плочев е отпред на НЗОК, той не е могъл да разгърне своя административен потенциал и да управлява добре институцията, която разполага с 4 млн. лв..

Тя се изуми, че абсурдът се прави в момевнт, в който има единодушие в бранша, обезпечено е по-голямо финансиране, има планувани повече от 140 клинични пътеки за пациентите. „ Може би създатели на този сюжет са хората, които ще бъдат следени “, позволи ръководителят на здравната комисия. „ Здравната система би трябвало да е в интерес на пациентите, а не да генерира кавги “, означи тя.

По мотив думите на Плочев, че е бил заплашван, Даниела Дариткова сподели, че не е изглеждал като човек, който се опасява по време на чуването си в Народно събрание. Тя изррази страдание във връзка думите на Плочев, че здравето му било съществено разтърсено, само че добави, че той е в основата на този скандал “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР