Проф. Георги ФотевБългарският държавен глава генерал Радев застава на фундаментално

...
Проф. Георги ФотевБългарският държавен глава генерал Радев застава на фундаментално
Коментари Харесай

Проф. Фотев: Измислени и инсталирани български властници ни връщат в идиотизма на балканизацията

Проф. Георги Фотев

Българският държавен глава военачалник Радев застава на фундаментално неправилна позиция във връзка с опцията Северна Македония да стартира договаряния за участие във Европейския съюз. Българското държавно управление може да даде ход или да сложи несъгласие за започване на тези договаряния. Генералът насочи серия от остри закани към министър-председателя, който храни, различен е въпросът дали са оправдани упования да получи парламентарна поддръжка за отбягване на несъгласие. Висящите въпроси, множеството от които са идиотски, могат да се решат в процеса на договарянията. Генералът счита, че не Народното събрание, а Народът би трябвало да се произнесе за Ветото. Референдум. Потрес.

Генералът отхвърля среща с френският президент. Какво въображение би трябвало да имаш, та да си представиш, че Франция, Германия, Италия биха сложили несъгласие на Швейцария да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз?! А Германия да е поставяла несъгласие за Австрия или назад - Австрия несъгласие против Германия! Унгария против Румъния, поради унгарците в Трансилвания?! И тъй наречените

През 2017-2021 година се организира Петата вълна на European Values Study (обхваща 47 европейски страни). Нов български университет разгласява сериозна и по мнението на способени хора у нас и в чужбина доста скъпа книга. В уебсайт на университета има достъп за всеки, в това число за съветниците на генерала, до данните на всички пет талази. Златна мина за мислещи хора! В Петата вълна се възползвах от правото да прибавя няколко въпроса, които интересуват нашия народен екип. Питахме за връзките сред България и прилежащите страни. Желязна меродавност и представителност на данните: 83,8% от мъжете и 84,2% от дамите, 86,2% от българските жители на възраст сред 31-40 година, и 84,2% от жителите на 60 и повече години правят оценка съседските ни връзки със Северна Македония като положителни.

Подкрепят Северна Македония да стане член на Европейския съюз ( а не просто да се стартират преговори). 75,4% от мъжете и 75,7% от дамите, 76,5% от жителите на възраст 31-40 години, 78,8% от жителите на 60 и повече години. Изводите от моя дълбочинен разбор на данните са убийствени за тези, които спекулират с волята на народа.

Когато моите сътрудници ми рапортуваха данните от Петата вълна на EVS, аз, който не съм прочувствен академик, подскочих пред тях от наслада. Моето благо родно място е отхвърлило уверено отровния феномен балканизация. Ако някои в България не знаят защо става дума, да четат или да питат. Незнанието не е мотив (Спиноза).

Моите Facebook другари, които ще прочетат тези редове, схващат и споделят безпокойствата и тъгата ми като виждат по какъв начин пред очите ни (и през сърцата ни) се погубва това, което народите от югоизточна Европа, наричана Балканите, са изстрадали. Абсурдният феномен балканизация. Публикувах единствено на български научното уведомление за края на балканизацията.

Измислени и конфигурирани български властници разрушават постигнатото от свободна и самостоятелна България. И ни връщат в идиотизма на балканизацията. Мога с тъга да кажа. Утре ще бъде късно.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР