Проф. Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР, призна

...
Проф. Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР, призна
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Човек от ръководството на МВР е канен за министър на проф. Габровски

Проф. Габровски търси вътрешен министър от редиците на Министерство на вътрешните работи, призна в студиото на NOVA вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев. Той самият не е получавал покана, а и акцентира, че не би приел.
 
Демерджиев обясни, че в редиците " несъмнено е имало предложения ", само че доколкото знае те не са признати. Във връзка с отхвърли, който България получи да влезе в Шенген, съгласно Демерджиев Европейският съюз самичък си е нанесъл пестник. " С това решение Европа унизи себе си и сподели, че не е способна да ползва личните си правила. За тези месеци от август насам е свършена доста работа. Това го потвърдиха шефът на Frontex и еврокомисарят Илва Йохансон ", разяснява силовият министър.
 
Според него би трябвало да се поддържа разговорът с Австрия и Нидерландия. " Поканил съм екипи и на двете страни да дойдат на границата и да видят по какъв начин се случват практическите дейности по опазването ѝ. Тази граница е най-тежката сухопътна на Европейския съюз. Австрия съобщи предпочитание и ангажимент да изпрати свои сили. Нидерландия заема пасивна позиция ", уточни още Демерджиев.
 
По отношение на опазването на българо-турската граница, той уточни, че няма случай на изстрел от българска страна към турската. " Обърквам се какво се случва на българо-турската граница. Дали пускаме гладко мигранти да минават, или се отнасяме по някакъв безчовечен метод с тях. Едната теза е, че против 50 лева може умерено да се мине границата, а другата - " вършим осем или девет опита несполучливи и стрелят по нас ". Истината не е нито в едното, нито в другото. Инцидентът беше разследван от комисия, която излезе със умозаключение, че изстрел, създаден от българска територия към турската няма. Всичко друго са спекулации ", уточни Демрджиев.
 
Служебният министър посочи, че следствието за убития български служител на реда продължава. И добави, че е разпознат физическият палач, само че се преглежда опцията дали зад всичко това стои по-голяма група.
 
" Докладите на нашите служби сочеха, че е изцяло допустимо зад всичко това да стоят други незаконни групи. В момента се ревизира дали не става въпрос за доста по-сериозен трафикантски канал зад това, което се случи на границата. Разследват се версии за нещо по-сериозно, което стои зад случая. Двамата овчари не са просто овчари, изрично ", разяснява министърът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР