Проектокабинетът Габровски“ направи опит за създаване на мостове към другите

...
Проектокабинетът Габровски“ направи опит за създаване на мостове към другите
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Всички народни представители на БСП ще участват в гласуването на кабинета и ще бъдат против

„ Проектокабинетът „ Габровски “ направи опит за основаване на мостове към другите политически сили, само че това не трансформира обстоятелството, че това е кабинет, формиран от ГЕРБ. Позицията ни остава безапелационна – няма да подкрепим мандат на ГЕРБ “. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.
Той изрази подозрение, че е конституционно допустимо, при неосъществен първи мандат, същият министър председател да бъде препоръчан за идващ и акцентира, че нито с първи, нито с трети мандат Българска социалистическа партия биха подкрепили проф. Габровски и този състав на държавно управление.
Депутатът от левицата повчерта, че измежду предложенията за министри има лица, които през годините са били свързани с Българска социалистическа партия, само че сега те нямат никаква връзка със социалистическата партия.
Той разяснява и опцията държавното управление да бъде определено посредством така наречен „ падащ кворум “: „ За да се получи игра с кворума е належащо 11 народни представители да не са в зала. Ако едно държавно управление мине с такава форма на поддръжка, то не би било по никакъв метод стабилно. Всички народни представители от групата на Българска социалистическа партия ще вземат участие в гласуването и ще бъдат срещу “, увери Зафиров.
Социалистът прикани да не бъде губено повече време по процедурата за сформиране на държавно управление. „ Събитията би трябвало малко да бъдат забързани, тъй като загубихме задоволително доста време още с връчването на първия мандат “, сподели Атанас Зафиров.
Ако се стигне до връчване на втори мандат, Българска социалистическа партия чака покана за диалози от „ Продължаваме промяната “: „ Нека забележим какви са техните настройки, нашата настройка изрично е за сформиране на кабинет “, сподели Зафиров и добави, че в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, партията ще предложи състав на държавно управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР