Проектобюджетът за 2023 г., който предложи служебния кабинет, предвижда сериозна

...
Проектобюджетът за 2023 г., който предложи служебния кабинет, предвижда сериозна
Коментари Харесай

Любослав Костов: Данъчните приходи в проектобюджета са значително занижени

Проектобюджетът за 2023 година, който предложи служебния кабинет, планува сериозна " дупката "  в бюджета – недостиг от 6,4%. Тепърва при разглеждането на бюджета в елементи ще излиза наяве може ли и по какъв начин тъкмо да намалее " дупката "  в бюджета. Това съобщи в ефира на Любослав Костов, главен икономист на КНСБ и шеф на Института за обществени и синдикални проучвания. 

Според него, това е един базисен бюджет. Данъчните приходи са доста занижени, приходите са подценени, разноските надценени, счита той.

" От 2016 година  досега 15,4 милиарда лв. не са осъществени разноски, които е трябвало да осъществя и за които държавното управление е получило мандат в Народното събрание и е дало обещание да ги направи, по този начин, както са гласувани бюджетите. Брутният вътрешен продукт следва да бъде ревизиран. Данъчните доходи са доста занижени, 10% е планувано да набъбнат. Първо тримесечие на тази година – нарастват с 20%, а в номинал Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 19 милиарда лв.. Предвидено е 1 милиарда лв. да се съберат като доходи ", разяснява Любослав Костов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР