Проектобюджетът за 2023 г., който предложи служебния кабинет, предвижда сериозна

...
Проектобюджетът за 2023 г., който предложи служебния кабинет, предвижда сериозна
Коментари Харесай

Любомир Костов за проектобюджета: Данъчните приходи са занижени

Проектобюджетът за 2023 година, който предложи служебния кабинет, планува сериозна „ дупката “ в бюджета – недостиг от 6,4%. Тепърва при разглеждането на бюджета в елементи ще излиза наяве може ли и по какъв начин тъкмо да намалее „ дупката “ в бюджета.

Любослав Костов, който е гл. икономист на КНСБ, разяснява във връзка с държавните пари, че това е един базисен бюджет. Той акцентира, че данъчните приходи са доста занижени. Приходите са подценени, разноските надценени, счита той.

Служебният кабинет предлага бюджет без тези ограничения, само че ги показва като оферти, върху които да мислят депутатите

" От 2016 г.  до момента 15,4 милиарда лв. не са осъществени разноски, които е трябвало да осъществя и за които държавното управление е получило мандат в Народното събрание и е дало обещание да ги направи, по този начин, както са гласувани бюджетите. Брутният вътрешен продукт следва да бъде ревизиран. Данъчните доходи са доста занижени, 10% е планувано да набъбнат. Първо тримесечие на тази година – нарастват с 20%, а в номинал Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 19 милиарда лв.. Предвидено е 1 милиарда лв. да се съберат като доходи “, разяснява той.

Много ограничения са вероятни, само че депутатите са тези, които би трябвало да решат, съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов

Той подсети, че от синдиката не престават да упорстват минималната работна заплата от 1 юли да стане 850 лева По думите му страната може да откри пари за нарастването.

Трябва да има политика по приходите, с цел да няма митинги, а сега тя липсва, сподели още Костов.

Колко още могат да влязат в бюджета – вижте във видеото какво изясни специалистът Любослав Костов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР