Проектът за реставрирането на археологическите комплекси Небет тепе, подходите към

...
Проектът за реставрирането на археологическите комплекси Небет тепе, подходите към
Коментари Харесай

Обещание: Скоро почват Небет тепе и Източната порта

Проектът за реставрирането на археологическите комплекси Небет тепе, методите към него и Източна врата, наименуван " По крепостните стени на Филипопол " се чака да започва идната седмица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Тоя план е от времето на господин Атанасов, зациклил е. Както и за инсинератора – от времето на господин Чомаков, в този момент го вкарахме в ред " - разяснява кметът. Стартът на работата се забави поради преправянето на плана по искане на НИНКН. 

Проектът " По крепостните стени на Филипопол “ включва три обекта за намеса. Това са " Археологически комплекс " Небет тепе " ; " Античен комплекс " Източна врата на " Филипопол " и " Реконструкция на детайлите на техническата инфраструктура и благоустрояване на подходи към археологически комплекс " Небет тепе ". Избраният реализатор и за трите позиции е консорциум " Филипопол 2020 ", в който участват " Терасист " ООД, " Стройекспрес-НН " ООД и ПМ " Архитекти " ЕООД.

Стойността на контракта за планиране, авторски контрол и СМР е 6 996 594 лева с Данък добавена стойност. Одобрената обща стойност по плана е 8 012 202,52 лева От тях 6 009 151,89 лева са безплатно финансиране по Оперативна програма " Региони в напредък “,  а 2 003 050 лева е съфинансирането от община Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР