Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически

...
Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически
Коментари Харесай

Юридически неграмотен и политически порочен. Президентът нападна проекта за промени в Конституцията

Проектът за промени в Конституцията е юридически необразован и политически циничен. Това сподели президентът Румен Радев след присъединяване си във форума „ Автомобилната промишленост среща властта “ в София.

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) . Основният акцент в тях е промяна в правосъдната система и ограничение на властта на основния прокурор. Други промени орязват пълномощията на президента в две посоки - да отпадне правото му да назначава с декрет ръководителите на висшите съдилища, откакто са определени от Висшия правосъден съвет, както и да няма и право да назначава свое служебно държавно управление при неналичието на постоянно определен кабинет от Народното събрание.

Според Радев нередностите в плановете се виждат " както от конституционалистите, по този начин и от жителите ".

Президентът счита, че планът, вместо промяна в правосъдната система, предлага „ национално разделяне, офанзива против локалната власт и президентската институция и лишаване на изборни права “.

„ Също по този начин и тъпчене на основополагащи правила за баланс сред управляващите. Според мен е една открита поръчка за завладяване на правосъдната власт “, сподели Радев.

Радев подлага на критика и плануваното отпадане на служебните държавни управления, които в този момент се назначават от президента. Според него " ръководещите виждат в тях някаква опасност ". " Явно опасността е в осъзнаването на контраста, изключително сред последното служебно държавно управление и последните постоянни държавни управления. Докато постоянните държавни управления създаваха рецесии, служебното ги взема решение ", сподели Радев.

Това е следващото внезапно изявление на президента против пристигналото на власт след избори държавно управление и водената от него политика. Пред две седмици, която Русия стартира против нея. Това предизвикa остри реакции от страна на, както и от страна на.

Ден по-рано на Рожен, където президентът участваше в откриването на 111-метровия стълб, той назова част от българските жители “.

Тези случаи пристигнаха след дълги месеци, в които Радев пази позиции, които са по-близки до пропагандата на Кремъл и опонират на позициите на НАТО и Европейски Съюз.

Освен обвиняванията против Украйна и група българи в „ безродие “, той се изрича и против плануваното за нефтопристанището „ Росенец “, както и за кмет на София.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР