Проектът за модернизация на спешната помощ ще доведе до преструктуриране

...
Проектът за модернизация на спешната помощ ще доведе до преструктуриране
Коментари Харесай

С модернизацията на спешната помощ системата ще се преструктурира

Проектът за рационализация на незабавната помощ ще докара до преструктуриране на системата, сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, представен от Агенция „ Фокус “. Той посочи, че планът ще увеличи успеваемостта на незабавната помощ и качеството на здравната активност при незабавни случаи.

„ Във крайна подготвеност сме за подготовката на публичната поръчка, обвързвана с офис оборудването, закупуването на компютри, принтери, многофункционален инструментариум, който е нужен на съответните незабавни медицински центрове “, разяснява здравният министър.

Кирил Ананиев заяви, че се прави преструктуриране в системата на министерството. Новата Агенция за медицински контрол ще работи въз основата на функционалностите на Изпълнителната организация "Медицински одит " и на Агенцията по трансплантация. Подготвен е и проектозакон, в който са конкретизирани функционалностите на тази организация.

Отпускат 163 млн. лева за план за рационализация на незабавната помощ. Договорът за осъществяване на плана беше подписан в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и заместник-регионалния министър и ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма ”Регионално развитие” Деница Николова. Предвижда се да бъдат купени 400 коли за спешна помощ, оборудвани със модерна здравна инсталация, както и да бъдат актуализирани 27 центъра за незабавна здравна помощ в регионалните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР