Основни приоритети на Българското председателство в сектор "Здравеопазване" са здравословното

...
Основни приоритети на Българското председателство в сектор "Здравеопазване" са здравословното
Коментари Харесай

Най-важни са здравословното хранене на децата и лекарствата на достъпни цени

Основни цели на Българското председателство в бранш "Здравеопазване " са здравословното хранене на децата и потребността от ефикасни лекарствени артикули на налични цени. Това съобщи министър Кирил Ананиев пред Комисията по "Околна среда, публично здраве и сигурност на храните " (ENVI) на Европейския парламент на 25 януари.

"Здравеопазването е една от сферите, в които приносът на Европейски Съюз към живота на хората е най-осезаем. В същото време, Европа се стреми към повече нововъведения и конкурентоспособност. Инициативите в областта на опазването на здравето на европейско равнище би трябвало да бъдат учредени освен поддръжка за промишлеността и нововъведенията, само че и върху напъните за запазване на публичното здраве. Независимо какви артикули се пускат на пазара - медикаменти, храни и други, би трябвало да сме наясно с въздействието им върху човешкото здраве. В противоположен случай рискуваме да загубим най-ценното: доверието на хората ", изясни Ананиев.

По отношение на първия приоритет – здравословното хранене, здравният министър акцентира, че от водещо значение е положителната колаборация и тясното съдействие сред секторите опазване на здравето и земеделие.

"Бъдещето на конкурентоспособна Европа е немислимо без крепко и добре образовано младо потомство. Тази полемика има за цел да ускори здравната вероятност в полемики, свързани с тематиките хранене и храни, в това число в подтекста на проверката на идната Обща селскостопанска политика " и отчитане на здравословните аспекти на храните ", означи министърът.

В рамките на Българското председателство акцент ще бъде подложен върху успеваемостта на лекуването и успеваемостта от разходване на обществен запас за лекарствени артикули.

Кирил Ананиев съобщи, че в случай че Комисията показа други планувани законодателни оферти по време на Българското председателство, те ще бъдат импортирани за полемики в границите на Съвета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР