По време на парламентарния контрол в петък министърът на здравеопазването

...
По време на парламентарния контрол в петък министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Преминаването на Фонда за лечение на деца към НЗОК е крачка напред

По време на парламентарния надзор в петък министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изрази убедеността си, че прекосяването на Фонда за лекуване на деца към НЗОК е крачка напред.

"Ресурсът за фонда от Министерството на финансите през Министерството на здравеопазването е като целеви трансфер и няма да се употребява за други цели ", увери Ананиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът изясни, че всичко, което до момента е било финансирано от Фонда, към този момент ще се финансира от НЗОК.

"Разчитаме доста на потенциала на Касата, тъй като досега ръководи 80 млн.лв. и няма никакво недоволство във връзка с изразходването на тази средства или някой да не е получил грижа ", уточни още министърът.

Целта на прекосяването на Фонда и на Комисията за лекуване в чужбина към НЗОК е уеднаквяване на процедурите. Няма да се лишават до момента съществуващите права, а предстоящият резултат е понижаване на периода за изчакване и по-добра финансова дисциплинираност, по-прецизна оценка на потребностите, цялостна бистрота, ясни медицински критерии въз основа на европейските критерии, разяснява Ананиев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР