Проектът за изграждане на частна детска болница в София е

...
Проектът за изграждане на частна детска болница в София е
Коментари Харесай

Пауза в изграждането на частна детска болница в София

Проектът за създаване на частна детска болница в София е комплициран на пауза - вложителят " Търговска лига " не е известен за преустановяване на процедурата, само че няма информация и за оценката на наново импортираните документи, която здравното министерство трябваше да направи доникъде на февруари. Това научи " Хоризонт " от компанията, която през есента на предходната година разгласи желанието си да построи многопрофилна болница за деца с над 400 кревати.

През октомври предходната година в хода на процедура за оценка на импортирания от " Търговска лига " план и на фона на обществено изразена опозиция от Националната педиатрична асоциация и неправителствени организации, здравното министерство върна документите на вложителя с претекст, че в тях има пропуски.

Два месеца по-късно компанията внесе наново своя план с името " Мама и аз ", който планува създаване на детска болница със незабавна и интензивна грижа и действия в над 30 медицински специалности на столичния бул. " Г.М. Димитров ".

Според процедурата в период от още два месеца здравното министерство и Здравната каса трябваше да създадат оценка има ли нужда от такава болница в София, а по-късно Министерският съвет да утвърди или откаже построяването ѝ.

От Министерството на здравеопазването не дадоха отговор на запитването ни какво е развиването на плана все още, повече от три месеца след приключване на периода за оценка. 
По обявата работи: Георги Николов БНР подкасти: Младите с име Младите с име Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР