Проектът Плаващи картини сред водата – провокирай въображението“ ще потопи

...
Проектът Плаващи картини сред водата – провокирай въображението“ ще потопи
Коментари Харесай

Картини на Владимир Димитров – Майстора ще плуват на...

Проектът „ Плаващи картини измежду водата – провокирай въображението “ ще потопи известни произведения на Владимир Димитров – Майстора във водите на Гребната база.

На 15 юни пловдивчани ще се насладят на артистичната плуваща ленд-арт апаратура " Девойка със слънчогледи ", на танцови етюди " Живите картини на Майстора " и на лазерната стратегия " Светлините на боята ". Шареното шоу ще изобрази творбите на великия актьор върху диодни видеостени посредством най-съвременните технологии.

Освен огромният воден екран, вниманието на публиката ще бъде привлечено и от достоверната българска музика, която е подбрана като декор. А танцов спектакъл на брега ще пресъздава детайли от българския обичай и просвета, представяйки обичайни ритуали като замесването на Богородичен самун.

Вдъхновяващ и друг, планът на режисьора Лозен Йорданов, цели да преплете актуалност и традиция.

Спектакълът e част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и ще се реализира с помощта на партньорството на Община Кюстендил с Галерия „ Владимир Димитров – Майстора ”, Общински спектакъл Кюстендил, Регионален исторически музей Кюстендил, Институт по земеделие Кюстендил, локални читалища, неправителствени организации, професионални гимназии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР