Проектът Кортеж, който има за цел да стигне до производството

...
Проектът Кортеж, който има за цел да стигне до производството
Коментари Харесай

До къде стигна проектът за руска лимузина за Путин

Проектът " Кортеж ", който има за цел да стигне до производството на лимузини съветско произвеждане за потребностите на държавните чиновници в Русия, в това число на премиера и президента, напредва, като към този момент е подготвена платформата на фамилията коли, заяви уеб сайтът Sputnik.ru. Проектът стартира през 2013 година, а първите модели към този момент минават проби.

Пред изданието съветският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров споделя, че към този момент е свършена голяма работа. Той прибавя, че модулната платформа, на която ще се качват всички модели, е създадена от държавния теоретичен институт за изследвания в региона на превоза (НАМИ).
 Сега Владимир Путин употребява брониран
© Reuters

Сега Владимир Путин употребява брониран " Мерцедес S-600 Гард Пулман "

Според министъра в действителност се основава напълно нова автомобилна идея, като краният артикул ще са модели, които може да излязат и на свободния пазар. Първият модел ще е влиятелен седан, с дължина към 5.5 метра.

Според слуховете, той ще се задвижва от дванадесетцилиндров бензинов мотор с мощ към 800 конски сили. Задвижването ще е на четирите колела.



Лимузината за потребностите на премиера и президента, ще е с към метър по-дълга и бронирана. При нея задвижването ще е хибридно, като V8 бензинов мотор и електромотор ще генерират общо към 750 конски сили. И тук задвижването е 4х4.

На базата на модулната платформа се планува още стартиране на кросоувър и ван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР