Проектът Книжно лято – букви, думи и знаци“ на Регионалната

...
Проектът Книжно лято – букви, думи и знаци“ на Регионалната
Коментари Харесай

В Регионалната библиотека в Габрово младежи рисуваха и шиха бродерия по образци от букви

Проектът „ Книжно лято – букви, думи и знаци “ на Регионалната библиотека „ Априлов-Палаузов “ – Габрово минава към идната си фаза, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на библиотеката Савина Цонева. 

Проектът е съфинансиран от стратегия „ Култура “ на община Габрово. Целта му е по време на ваканцията децата да се срещнат със старопечатни текстове, краснопис и калиграфия, като това занятие бъде тяхно лятно образование.
 Българска телеграфна агенция
Беше отворено арт-ателие навън „ Магията на буквите в шевица “, по време на което деца избродираха български шевици, комбинирайки ги с разнообразни мостри от букви.

По време на плана искащите деца и младежи ще се срещнат с забавни способи за изписване на буквите от българската писменост посредством разнообразни ателиета, игри, арт техники, литературни четения, проява на краснопис и други
 Българска телеграфна агенция
По думите на Савина Цонева този план има необятна обществена устременост, целевите групи са с огромен възрастов диапазон, а участниците са деца, възпитаници, младежи и доброволци. Заниманията са налични освен за деца, само че и за техните братя и сестри, другари, близки от фамилията, даже и учителите им.
 Българска телеграфна агенция
Инициативата стартира в началота на юли с художествено ателие по калиграфия в парка до библиотеката, последвано от литературно четене под наслов “Силата на писменото слово “ и ателие навън за изобразяване на букви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР