Проектът Балкански поток“ е изцяло реализиран в съответствие със законите

...
Проектът Балкански поток“ е изцяло реализиран в съответствие със законите
Коментари Харесай

ГЕРБ за Балкански поток: Правителството на Петков демонстрира въпиюща некомпетентност

" Проектът " Балкански поток “ е напълно осъществен в сходство със законите и разпоредбите както на Европейски Съюз, по този начин и на България, както и след решение на българският парламент. Всичко, което е записано в документите е направено точка по точка. “ Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова.

" Правителството на Петков не изневери на себе си и на своя жанр да ръководят с неистини, операции, да заблуждава българското общество. Броени минути преди да изоставен рамките на Министерски съвет излязоха с прессъобщение, от което излиза наяве, че Петков е назначил две междуведомствени работни групи, които да създадат инспекция, свързани с " Балкански поток ". Според тях тези групи са открили съществени нарушавания. Няма по какъв начин две междуведомствени работни групи да изземват компетенциите на обособените институции в страната. Вярно е че през последните 7 месеца държавното управление на господин Петков показва тотално неуважение на законите, институциите и Конституцията и въпиюща непросветеност. Правовата страна за тях не значи нищо ", сподели още Петкова. И увери, че ГЕРБ в никакъв случай не е подписвала неизгодни за България контракти и документи.

" По отношение на пътната карта, Кирил Петков твърди, че хем я има, хем я няма, а това е паметна записка и ги е гняв, тъй като не можаха да извлекат нищо от тях. Ние в никакъв случай не сме подписвали неизгодни за България документи и контракти.

Поредната неистина е, че са нарушени екологичните правила, само че нищо не е нарушено и всичко е спазено, като няма нито едно нарушаване. Когато става дума за трудово законодателство, ангажимент е на компанията, която извършва плана и " Булгартрансгаз “ няма отношение, което явно не е ясно на Кирил Петков ", съобщи още тя.

Петкова напомни и решение на КЕВР в което е написано кои са нужните доходи, с цел да може планът да е стопански аргументиран, като " Булгартнарсгаз “ осъществя в пъти повече. " Финансирането на плана е част от публичната поръчка, а ние имаме ангажимент да върнем през годините когато той работи.

Каквото и да каже Кирил Петков и държавното управление му, нито хората, нито институциите ще не помнят какво предизвикаха, а точно въвеждане на страната в безпорядък във всяка една сфера. Като е неприятен " Балкански поток “ за какво прибраха 600 милиона от него. Тези хора за нездравословни за България и през днешния ден е един прекрасен ден, тъй като те си отидоха.

По отношение на интерконектора с Гърция, Петкова регистрира, че години наред държавните управления на Бойко Борисов са работили за неговото реализиране, а Кирил Петков единствено за няколко месеца е унищожил всичко. " Тези които направиха нещо за действителната деверсификация на България са държавните управления на премиера Бойко Борисов “, съобщи още Петкова.

Томислав Дончев добави, че държавното управление " Петков “ не е изневерило на стила си, в изострен спор и разминаване с действителността. " Той си живее в личен свят. Понеже имаше детайли на автореклама за положителното завещание, багра се че за него ще се приказва дълго, тъй като вредите не могат да бъдат отстранени за ден или два. Например това за Автомагистрала " Струма “ ни връща 4-5 години обратно и ще принуди България да връща милиарди “, добави още Дончев във връзка с решението на Борислав Сандов взето в последните му часове като министър.

Петкова добави, че деверсификацията за свежо нуклеарно гориво и договарянията с " Уестинхаус “ са стартирали доста от дълго време, като има подписан и документ, че това ще е реалност през 2024 година и Кирил Петков не е съдействал за нищо по тази тематика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР