Проект за изграждане на крематориум в землището на Камено предизвика

...
Проект за изграждане на крематориум в землището на Камено предизвика
Коментари Харесай

Жители в Камено протестират срещу изграждането на крематориум

Проект за създаване на крематориум в землището на Камено провокира недоволството на локални поданици. Час преди да стартира публичното разискване на плана те излязоха на митинг пред постройката на общината.

Местните поданици се тормозят, че крематориумът ще окаже въздействие върху туризма и чистотата на въздуха в региона. Вече се популяризира протестна подписка, подкрепена от 1400 при население в града от 6000 души.

" Когато разбрахме за концепцията на вложителя, незабавно реагирахме. Това ще замърси водата, почвата и въздуха. Разпространихме опасенията си и хората се отзоваха ", сподели пред БНР Добри Добрев, гражданин на село Камено и един от уредниците на митинга.

" Инвеститорът дава обещание екологично чисто, обаче хората споделят по този начин, може ли да бъде огън без дим. Ние сме възмутени и не желаеме на територията на Камено това нещо да стане ", разяснява още той пред Нова телевизия.

" Обещават, че ще бъде доста добре обезпечено, с филтри, че от комина му надали не ще излиза планински въздух, което никой в Камено не има вяра ", уточни и другият уредник на митинга Пенко Тенев.

Инвеститор на плана за построяването на крематориум е сдружението " Ворик груп ". Собственикът на компанията Кристиян Киров разяснява, че протестиращите не са осведомени с тематиката и през днешния ден ще им показват плана.

" Ние ще защитим и представим нашата инвестиция. Според мен хората не са осведомени с тематиката. Абсолютно нищо застрашаващо няма да излиза от постройката на крематориума. Има доста стопански и обществени аспекти, които ще донесат изгоди за град Камено ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР