Продукцията, произвеждана от автомобилния сектор в България, се оценява на

...
Продукцията, произвеждана от автомобилния сектор в България, се оценява на
Коментари Харесай

Автомобилният сектор в България произвежда продукция за близо €1 милиард

Продукцията, създавана от автомобилния бранш в България, се прави оценка на към 1 милиард евро на годишна база, заяви зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев. Брутната добавена стойност е повишена четири пъти за последното десетилетие.

В България все още има към 120 предприятия за произвеждане на автомобилни съставни елементи като поддоставчици на водещи компании в автомобилостроенето. Те основават претовареност за 23,4 хиляди души.

 3 задгранични компании желаят да създават електрически автомобили в България
3 задгранични компании желаят да създават електрически автомобили в България

Правителството стартира договаряния с тях този месец

Характерно за бранша е неговата експортна ориентировка, като водещи пазари на автомобилния отрасъл са Германия, Турция, Румъния, Франция и други, сподели зам.-министърът по време на откриването на нов Учебен център по диагностика на електрически и стандартни коли в Професионална гимназия по превоз и енергетика " Хенри Форд " - София. И изрази вяра, че няма да е надалеч времето в България да проработи и първия цех за произвеждане на цели коли.

 Белгийската Malmar напуща България поради липса на фрагменти
Първи производител на авточасти напуща България поради липса на фрагменти

Компанията разгласи инвестиция в база в Пловдив през 2016 година

Новооткритият образователен център е първи по рода си, даващ опция за проучване устройството на електроавтомобили и хибриди, както и за диагностика на всички типове коли на модерно софтуерно равнище. Центърът обезпечава високо качество на професионалната подготовка на експерти в региона на автомобилния превоз.

Акцентът в образованието е подложен върху все по-широкото нахлуване на електрическите транспортни средства в актуалния живот, както и повишение на екологичните индикатори на ДВГ в сходство с европейските стандарти за нездравословни излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР