Продължително неизпълнение на платежните задължения на САЩ може да доведе

...
Продължително неизпълнение на платежните задължения на САЩ може да доведе
Коментари Харесай

Дефолт по дълга на САЩ може да доведе до загуба на 8,3 милиона работни места

Продължително несъблюдение на платежните отговорности на Съединени американски щати може да докара до загуба на 8,3 милиона работни места и до спад на Брутният вътрешен продукт с 6,1%, се споделя в разбор на Съвета на икономическите консултанти на Белия дом (CEA), съобщи Ройтерс.

Подобен невиждан дефолт " евентуално ще докара до съществени вреди за стопанската система, като обстановката към работните места, които сега се усилват със постоянни темпове, ще се промени и ще последват загуби за милиони ", се споделя в отчета.

Дори и при " кратковременен " дефолт може да докара до загуба на 500 000 работни места и до понижаване на действителния Брутният вътрешен продукт с 0,6 %, считат консултантите на Белия дом.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР